Van de pumptrackbaan tot een bezoek aan het woonwagenkamp

Naast de specifieke berichten op onze sociale media en website willen we de Ridderkerkse samenleving iedere twee weken in een beknopte nieuwsbrief informeren over onze politieke activiteiten, status van standpunten en meer...

21-03-2024 | Artikel over 10 jaar Partij 18PLUS
In De Combinatie van deze week stond een interview welke de redactie met partijleider Henk van Os en fractievoorzitter Lucien Westbroek heeft gehouden over 10 jaar Partij 18PLUS in de gemeenteraad. Het interview is hier terug te lezen.

21-03-2024 | Messenverbod
Vanuit het college van burgemeester en wethouders lag er een voorstel om het messenverbod in de Algemene Plaatselijke Verordening Ridderkerk (APV) aan te passen. Dit messenverbod was er op voorstel van Partij 18PLUS een aantal jaar geleden ingekomen. Hetgeen nu voorgesteld werd is voor Partij 18PLUS een afzwakking van het messenverbod. Een voorstel van Partij 18PLUS, die tijdens de raadsvergadering was ingediend om het strengere messenverbod te behouden, kon helaas niet op een meerderheid van de gemeenteraad rekenen. Naast Partij 18PLUS stemde alleen Echt voor Ridderkerk mee met ons voorstel. We laten het hier uiteraard niet bij zitten en gaan juridisch advies inwinnen bij de landelijke overheid om de raad de volgende keer hopelijk wel te overtuigen van ons voorstel.

23-03-2024 | Woonwagenkamp Westmolendijk
Vanuit de Ridderkerkse samenleving kregen we foto's doorgestuurd van de spandoeken die de bewoners van het woonwagenkamp aan de Westmolendijk hadden opgehangen. De bewoners zijn al jaren in gesprek met de gemeente voor de realisatie van een aantal extra staanplaatsen. Zaterdag 23 maart zijn we op gesprek geweest bij de bewoners om hun verhaal aan te horen. Naar aanleiding van het bezoek gaat Partij 18PLUS schriftelijke vragen stellen aan het college van burgemeester en wethouders over de voortgang van het project.

Hoe staat het met... De pumptrackbaan
Een van de speerpunten van Partij 18PLUS is een groots openbaar sportpark met sporttoestellen en een pumptrackbaan. De realisatie van dit project zal nog dit jaar afgerond worden. Inwoners konden op 19 maart meedenken over het ontwerp van de pumptrackbaan. Op deze avond was er inbreng van inwoners, maar ook van toekomstige gebruikers zoals skaters en BMX’ers. Ook werden er tips voor mindervaliden gegeven door een rolstoelgebruiker. Mooi dat de Ridderkerkse samenleving actief meedenkt met dergelijke projecten. Partij 18PLUS kijkt uit naar de oplevering nog voor het najaar.

Activiteiten wethouders
De wethouders zijn ook weer op pad geweest. Benieuwd naar de verschillende bezoeken? Neem een kijkje op hun sociale media:
Henk: LinkedIn / Instagram / Facebook
Fleur: LinkedIn / Instagram / Facebook

HOE BLIJF IK OP DE HOOGTE?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief