Van een nieuwe gemeente app tot duurzame nieuwbouw voor IKC De Wingerd

Naast de specifieke berichten op onze sociale media en website willen we de Ridderkerkse samenleving iedere twee weken in een beknopte nieuwsbrief informeren over onze politieke activiteiten, status van standpunten en meer...

22-06-2024 | Ridderkerkse Veteranendag
Van oudhollandse spelletjes tot rondrijden in een legervoertuig. Er was op zaterdag 22 juni veel te doen voor jong en oud tijdens de Ridderkerkse veteranendag. De waardering voor Ridderkerkse veteranen wordt op deze dag nog eens extra getoond. De zonovergoten dag werd verder ingevuld met een gezellig muzikaal programma en afgesloten met een diner voor de veteranen in het Farel College.

26-06-2024 | Ridderkerk laat van zich horen tijdens ALV van de VNG
De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) is dé belangenorganisatie en het kennisplatform voor alle Nederlandse gemeenten. Tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) heeft de gemeente Ridderkerk een voorstel ingediend waarin het bestuur van de VNG wordt opgeroepen om er bij de Rijksoverheid op toe te zien dat er voldoende geld naar gemeenten gaat om de taken, zoals Jeugdzorg, uit te voeren die diezelfde Rijksoverheid bij gemeenten neerlegt. Het voorstel is met 100% van de stemmen aangenomen.

27-06-2024 | De nieuwe Gemeente Ridderkerk App is live
Heb jij hem al gedownload? Vanaf donderdag 27 juni is in zowel de Apple App Store als in de Google Play Store de nieuwe Gemeente Ridderkerk App te vinden. De nieuwe app heeft extra en verbeterde functionaliteiten ten opzichte van de oude app. Zo kan je direct de Uitagenda Ridderkerk bezoeken, doe je gemakkelijk een melding openbare ruimte, lees je in één overzicht nieuws uit de gemeente en kan je pushberichten ontvangen over bijvoorbeeld een vergunningaanvraag die door je buren is ingediend. Download hem vandaag nog en test hem zelf uit.

04-07-2024 | Installatie nieuwe wethouder en nieuw raadslid
De gemeenteraadsvergadering van donderdagavond 4 juli opende met een bijzonder agendapunt. Namelijk de installatie van Ton Overheid als nieuwe wethouder namens het CDA. Wethouder Overheid neemt daarmee de plek in die Peter Meij achterliet na zijn ontslag. Aangezien Ton Overheid voor zijn benoeming raadslid was namens het CDA kwam er na zijn installatie een plek vrij in de gemeenteraad. Marcella van der Heijde - Keijzer nam de vacante zetel namens het CDA aan waardoor de gemeenteraad weer uit 29 leden bestaat. Partij 18PLUS wenst zowel Ton als Marcella veel succes bij de uitoefening van beide ambten.

04-07-2024 | IKC De Wingerd wordt nog duurzamer
Tijdens dezelfde gemeenteraadsvergadering stond er een voorstel voor extra investeringskrediet voor de nieuwbouw van IKC De wingerd op de agenda. Met dat extra krediet kunnen er extra lokalen worden gerealiseerd voor de groei van de school als ook voor passend onderwijs. Als kers op de taart kwam er vanuit de gemeenteraad een voorstel om ook extra krediet beschikbaar te stellen zodat het nieuwe multifunctionele gebouw, waar naast CBS de wingerd ook kinderopvang SKR en het nieuwe wijkcentrum een plekje krijgen, energieneutraal gebouwd kan worden. Honderden leerlingen en vele wijkbewoners kunnen straks van het nieuwe gebouw genieten.

Hoe staat het met... Deelmobiliteit stimuleren
Ridderkerk is nog niet klaar voor deelmobiliteit. Ondanks de tweede poging van GO Sharing om deelscooters en -fietsen in Ridderkerk te exploiteren blijkt er te weinig gebruik van de diensten gemaakt te worden. Voor veel Ridderkerkers was de berichtgeving over het vertrek van de gifgroene deelscooters en -fietsers heugelijk nieuws. Ook de exploitant van de deelauto's heeft te kennen gegeven te stoppen in Ridderkerk. Ook voor deelauto's was de animo vanuit Ridderkerk te klein. De gemeente heeft met de beste bedoelingen medewerking verleend aan de initiatieven maar uiteindelijk hebben de meeste Ridderkerkers er geen behoefte aan.

Activiteiten wethouders
De wethouders zijn ook weer op pad geweest. Benieuwd naar de verschillende bezoeken? Neem een kijkje op hun sociale media:
Henk: LinkedIn / Instagram / Facebook
Fleur: LinkedIn / Instagram / Facebook

HOE BLIJF IK OP DE HOOGTE?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief