Van de sloop van de flats aan de Blaak tot aan onze inbreng voor een nieuw zwembad

Naast de specifieke berichten op onze sociale media en website willen we de Ridderkerkse samenleving iedere twee weken in een beknopte nieuwsbrief informeren over onze politieke activiteiten, status van standpunten en meer...

16-04-2024 | Nieuw zwembad
Dinsdagavond 16 april werd er door wethouder Henk van Os een rapport met de commissie Samen Wonen besproken met daarin vier varianten voor de toekomst van recreatiecentrum De Fakkel.

Partij 18PLUS heeft daarin kenbaar gemaakt te willen gaan voor een compleet nieuw zwembad met een volwaardig subtropisch recreatief gedeelte (met glijbanen en whirlpools), een 6-baans wedstrijdbad en een doelgroepenbad met beweegbare bodem die multifunctioneel ingezet kan worden ✅.

Daarbij heeft Partij 18PLUS aangegeven dat het nieuwe zwembad veilig en gezellig moet zijn voor jong en oud. Ook lijkt het ons op zijn plaats dat Ridderkerkers voorrang en korting kunnen krijgen bij het nieuwe zwembad.

18-04-2024 | Vragen over status sloop van de flats aan de Blaak
Tijdens de raadsvergadering op donderdagavond heeft Partij 18PLUS het volgende ingebracht tijdens het vragenuur:

Partij 18PLUS heeft van bewoners in de buurt van de Blaak vragen gekregen over de stand van zaken over het slopen van de panden. Net als hen zijn wij van mening dat het lang duurt en dat de panden voor een verpauperd straatbeeld zorgen. Partij 18plus heeft hierover de volgende vragen:
1. Is er zicht op wanneer de panden gesloopt gaan worden?
2. ⁠Indien dat bekend is, worden dan buurtbewoners vooraf geinformeerd door Wooncompas over de sloopwerkzaamheden?

De wethouder heeft daarop geantwoord dat de sloop op maandag 29 april gaat starten. Met de werkzaamheden van de laatste dagen lijkt het er inderdaad op dat de sloop eindelijk kan beginnen.

18-04-2024 | Uitagenda Ridderkerk is LIVE
Een langgekoesterde wens van Partij 18PLUS, organisatoren van evenementen en van inwoners van Ridderkerk is één plek waar informatie over alle in Ridderkerk georganiseerde evenementen te vinden is. Vandaag is deze wens in vervulling gegaan. Via www.uitagendaridderkerk.nl is heel overzichtelijk in kaart gebracht wat er allemaal te doen is in Ridderkerk. Nog geen plannen op Koningsdag? Kijk dan snel op bovenstaande website.

20-04-2024 | Kwartaalbijeenkomst Partij 18PLUS
De fractie van Partij 18PLUS bestaat niet alleen uit raadsleden en burgerraadsleden maar uit een veel grotere groep betrokken Ridderkerkers. Eens per kwartaal organiseert partijleider Henk van Os een bijeenkomst om de gehele groep, onder het genot van een hapje en een drankje, mee te nemen in waar Partij 18PLUS staat en wat er nog staat te gebeuren. Daarnaast worden er mooie nieuwe initiatieven tijdens de bijeenkomst besproken zoals de organisatie van een Ridderkerkse pubquiz. Daar later meer over.

23-04-2024 | Visie op de bouwhoogte van appartementencomplexen
Tijdens een speciaal georganiseerde commissiebijeenkomst is er inbreng gevraagd van de lokale politiek over wat in de toekomst als hoogbouw gezien moet worden. Voor Partij 18PLUS is alles wat meer is dan 3 bouwlagen per definitie hoogbouw. Een maximale bouwhoogte van 6 bouwlagen is voor Ridderkerkse begrippen wat Partij 18PLUS betreft dan ook het maximale. Pas wanneer blijkt dat de omwonenden rondom een bouwproject geen bezwaar hebben tegen meer dan 6 bouwlagen is er wat Partij 18PLUS betreft ruimte voor een hoger gebouw.

26-04-2024 | Schriftelijke vragen over preventief fouilleren
Aanwijzen van veiligheidsrisicogebieden met de mogelijkheid tot preventief fouilleren is één van de standpunten van Partij 18PLUS. Burgemeester Oosterwijk heeft enkele maanden geleden een aantal gebieden aangewezen en is er inmiddels meerdere malen preventief gefouilleerd. Partij 18PLUS is benieuwd naar de uitkomsten van deze goede acties en heeft hierover schriftelijke vragen gesteld. Deze zijn hier te lezen.

Hoe staat het met... Gratis openbaar vervoer voor AOW'ers
Wist je dat alle Ridderkerkers die de AOW leeftijd hebben bereikt gratis mogen reizen op alle bus- en tramlijnen én een aantal metrolijnen van de RET? Dit kan met een persoonlijke OV-chipkaart die op deze website heel makkelijk aan te vragen is.

Activiteiten wethouders
De wethouders zijn ook weer op pad geweest. Benieuwd naar de verschillende bezoeken? Neem een kijkje op hun sociale media:
Henk: LinkedIn / Instagram / Facebook
Fleur: LinkedIn / Instagram / Facebook

HOE BLIJF IK OP DE HOOGTE?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief