Van de evenementen op Koningsdag tot aan 100 jaar v.v. Rijsoord

Naast de specifieke berichten op onze sociale media en website willen we de Ridderkerkse samenleving iedere twee weken in een beknopte nieuwsbrief informeren over onze politieke activiteiten, status van standpunten en meer...

27-04-2024 | Koningsdag in Ridderkerk
Het was weer een groot feest in heel Ridderkerk op Koningsdag. Veel inwoners waren al in de nacht op zoek naar het beste plekje om hun tweedehands spulletjes te verkopen bij de vrijmarkten in Ridderkerk. Ondanks dat het in de ochtend even regende werden de vrijmarkten de hele dag goed bezocht.

De truckerstocht door Ridderkerk was weer een groot succes. Ruim 100 mensen met een verstandelijke beperking reden als bijrijder mee en hadden weer de dag van hun leven. Door heel Ridderkerk stonden duizenden mensen langs de route om te zwaaien naar deze kanjers.

De hele dag door waren fractie-, burger-, raadsleden en de wethouders van Partij 18PLUS aanwezig bij de evenementen in Ridderkerk om zelf ook te genieten van Koningsdag.

03-05-2024 | Eeuwfeest bij voetbalvereniging Rijsoord
Vrijdag 3 mei was het feest op het Kraaiennest. In verband met het 100-jarige bestaan van v.v. Rijsoord was er een voetbalwedstrijd georganiseerd tussen oud-spelers van Feyenoord en de "old-stars" van v.v. Rijsoord. Namens Partij 18PLUS was raadslid Jeroen Sluimers aanwezig bij het evenement en zag zijn broer en vader de nodige minuten op het veld maken namens de jubilerende vereniging. Wethouder Henk van Os sprak voorafgaand aan de wedstrijd lovende woorden over deze mooie voetbalvereniging en genoot samen met honderden supporters van de wedstrijd.

04-05-2024 | Dodenherdenking
Jaarlijks vertrekt op dodenherdenking een stille tocht vanaf het Koningsplein naar begraafplaats "Rusthof". Meerdere raadsleden van Partij 18PLUS liepen mee in de stoet. Het was voor Marco Oosterwijk de eerste keer als burgemeester dat hij aanwezig was bij de herdenking. Met pakkende woorden sprak hij over dat vrede en vrijheid niet vanzelfsprekend zijn en over het belang van jaarlijks stilstaan bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en van oorlogssituaties en vredesoperaties daarna.

Hoe staat het met... Meer blauw op straat
De Rijksoverheid heeft € 200 miljoen extra vrijgemaakt voor veiligheid. Een groot gedeelte gaat naar capaciteitsuitbreiding bij de politie. Dit heeft ook positieve gevolgen voor Ridderkerk. Onze gemeente krijgt er namelijk een voltijds wijkagent bij waardoor we 9 wijkagenten tot onze beschikking hebben. Daarnaast komt er in het basisteam waar Ridderkerk onder valt ook extra capaciteit beschikbaar voor andere functies binnen de politie. Partij 18PLUS is blij met deze ontwikkeling en hoopt dat met deze uitbreiding de wijkagent beter in staat is om aanwezig te zijn in de wijk.

Activiteiten wethouders
De wethouders zijn ook weer op pad geweest. Benieuwd naar de verschillende bezoeken? Neem een kijkje op hun sociale media:
Henk: LinkedIn / Instagram / Facebook
Fleur: LinkedIn / Instagram / Facebook

HOE BLIJF IK OP DE HOOGTE?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief