Van de Draai Rond de Kraai tot meer kans voor woningzoekenden

Naast de specifieke berichten op onze sociale media en website willen we de Ridderkerkse samenleving iedere twee weken in een beknopte nieuwsbrief informeren over onze politieke activiteiten, status van standpunten en meer...

11-05-2024 | Draai Rond de Kraai
Op het mooie Rijsoord werd de 26e editie van de Wielerronde van Rijsoord oftewel de Draai Rond de Kraai verreden. Wethouder Fleur Stip gaf het startschot bij de ronde voor de dames. Bijna 70 wielrensters deden met de wielerronde mee. Ook bij de heren was er een grote groep vanuit het hele land aanwezig.

Voorafgaand aan de wielerronde vond op hetzelfde parcours de Kraaienrun plaats. Met een Kleine Kraaienloop van 1,7 kilometer, een parcour van 5 kilometer en een ronde van 10 kilometer. Ruim 500 deelnemers hebben deelgenomen aan de harloopwedstrijd.

Het was voor deze mooie Rezoordse traditie weer een succesvolle editie. Partij 18PLUS is trots op de vele vrijwilligers en sponsoren die dergelijke evenementen mogelijk maken.

13-05-2024 | Start bouw IKC De Noord
Openbare basisschool De Noord krijgt een nieuw schoolgebouw met kinderopvang en een gymzaal. Op maandag gaf wethouder Fleur Stip, door het slaan van een piketpaal, op symbolische wijze het startsein voor de bouw. De kinderraad van OBS De Noord hebben een tijdcapsule begraven. De impressie van het nieuw te bouwen pand laat een zeer mooi gebouw zien. Het resultaat moet over een jaar in het echt zichtbaar zijn.

13-05-2024 | Avondvierdaagse
De Avondvierdaagse in Ridderkerk is een van de grootste evenementen in ons mooie dorp. Duizenden kinderen en volwassenen liepen van maandag tot en met donderdag door weer en wind mee. Verschillende fractieleden van Partij 18PLUS hielpen als vrijwilliger mee. Uiteraard waren er ook fractieleden die iedere avond met hun kinderen of met andere fractieleden mee liepen. Op de slotavond kwamen er bijna 5.000 wandelaars de finish over. Dankzij de vele vrijwilligers en sponsoren was het weer een zeer geslaagde avondvierdaagse.

15-05-2024 | 1 jaar Marco Oosterwijk als burgemeester
Een jaar vliegt zo voorbij. Marco Oosterwijk is alweer een jaar burgemeester van Ridderkerk. Partij 18PLUS heeft niets anders dan lovende woorden voor hoe Marco het burgermeesterschap invult. Hij is goed zichtbaar in en benaderbaar voor de Ridderkerkse samenleving. Daarnaast maakt hij goed werk van zijn portefuille openbare orde en veiligheid. Helaas is niet alles op het gebied van veiligheid in een jaar op te lossen, maar met Marco Oosterwijk als burgemeester is Partij 18PLUS er van overtuigd dat het de komende jaren alleen maar beter kan worden.

18-05-2024 | Pinkstermarkt
Net als de Avondvierdaagse is ook de Pinkstermarkt een traditie in Ridderkerk. Meer dan tienduizend inwoners en bezoekers kwamen de zaterdag voor Pinksteren naar het dorp voor een ronde langs de vele marktkramen, attracties en horecalocaties. In de avond was er op het Koningsplein feest met een optreden van een tributeband met muziek van The Cats. Ondanks de regen genoten de bezoekers van heerlijke nummers van de ooit zo populaire popgroep uit Volendam.

20-05-2024 | Doorkomst Roparun
Sinds enkele jaren komt één van de routes van de Roparun door Ridderkerk. Op Tweede Pinksterdag werden de deelnemers feestelijk en muziekaal ontvangen en toegejuigd op de hoek van de Lagendijk/Rijksstraatweg en op het Koningsplein. Op het Koningsplein ging dat gepaard met een muziekfeest met Hollandse meezingers.

23-05-2024 | Vragen over Dodenherdenking
Op 4 mei herdenken wij in Ridderkerk de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en van oorlogssituaties en vredesoperaties daarna. De stoet deelnemers vertrekt vanaf het Koningsplein en loopt de stille tocht (want stil hoort het te zijn!) naar begraafplaats Rusthof. Hier vindt de herdenking plaats. Het is Partij 18PLUS en de SGP opgevallen dat tijdens de plechtigheid geluidsoverlast wordt waargenomen vanaf de naastgelegen parkeerplaats, tot ergernis van velen. Daarnaast is ons opgevallen dat er voor mindervaliden niet een ingerichte plek is op de Lagendijk om de herdenking ook goed te kunnen volgen. Partij 18PLUS en SGP hebben de volgende vragen betreft de 4 mei herdenking tijdens de raadsvergadering:

1 - Is het mogelijk om de parkeerplaats Ridderhof vanaf 19:00 uur af te sluiten in de richting van de Geerlaan/Ridderstraat en aan de zijde van de ingang van Albert Heijn?

2 - Is het mogelijk om bij volgende herdenkingen een verhoogd plateau met schans te plaatsen voor mindervaliden?

23-05-2024 | Dubbel zoveel kans voor Ridderkerkers op een sociale huurwoning
Sinds 1 januari 2024 heeft de Rijksoverheid het mogelijk gemaakt voor woningcorporaties om 50% van de sociale huurwoningen toe te wijzen aan lokaal woningzoekenden. Dat was volgens de oude wet maximaal 25%. Mede door de lobby vanuit Ridderkerk heeft de Rijksoverheid dit aangepast. De lokale regelgeving die hiervoor nodig is werd donderdagavond behandeld in de gemeenteraad. Partij 18PLUS heeft uiteraard ingestemd met deze nieuwe verordening, maar het is wat Partij 18PLUS nog maar het begin. Het lokale woonruimtebemiddelingssysteem wat nu wordt onderzocht vergroot de kansen voor Ridderkerkser nog meer. Richting zowel de regio als richting het gemeentebestuur zal Partij 18PLUS inzetten op grotere slagingskansen op een sociale huurwoning voor onze eigen inwoners.

23-05-2024 | Nota Betrokken Samenleving
Partij 18PLUS vindt het van belang dat de Ridderkerkse samenleving inbreng kan geven op te maken beleid of te maken keuzes. De nieuwe Nota Betrokken Samenleving geeft het gemeentebestuur hiervoor de instrumenten. Partij 18PLUS ziet dat de inzet van bijvoorbeeld de sociale mediakanalen van de gemeente bijdraagt aan het kunnen meebeslissen over allerlei onderwerpen door de Ridderkerkse samenleving. Partij 18PLUS hecht er waarde aan dat niet alleen de grootste roeptoeters gehoord worden, maar juist de grote groep inwoners die niet snel de stap naar voren zetten om ergens iets van te vinden. Voor die grote groep worden nu instrumenten ingezet die meedoen een stuk laagdrempeliger maakt.

24-05-2024 | Pumptrackbaan krijgt vorm
Op de Facebookpagina van PumpTrack Ridderkerk was op foto's en video's te zien dat de werkzaamheden aan de nieuwe Pumptrackbaan is gestart en dat de nieuwe Pumptrackbaan al echt vorm krijgt. Partij 18PLUS kijkt uit naar de afronding van het bouwproject. Dat lijkt binnen een paar weken zo ver te zijn.

Hoe staat het met... Natuurlijke begrazing van groengebieden
Hebben jullie Maria al zien lopen met haar Border Collies? Grote kans dat haar honden een grote kudde schapen aan het bijeen drijven waren. Maria is stadsherder en is inmiddels ook in Ridderkerk actief. Haar schapen eten van het vele groen in plantsoenen en langs dijken. Door de natuurlijke begrazing blijven andere soorten bloemen en struiken behouden wat goed is voor de biodiversiteit.

Activiteiten wethouders
De wethouders zijn ook weer op pad geweest. Benieuwd naar de verschillende bezoeken? Neem een kijkje op hun sociale media:
Henk: LinkedIn / Instagram / Facebook
Fleur: LinkedIn / Instagram / Facebook

HOE BLIJF IK OP DE HOOGTE?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief