Partij 18PLUS gaat voor een nieuw subtropisch zwembad 💪

Afgelopen dinsdag werd er door wethouder Henk van Os een rapport met de commissie Samen Wonen besproken met daarin vier varianten voor de toekomst van recreatiecentrum De Fakkel.

Partij 18PLUS heeft daarin kenbaar gemaakt te willen gaan voor een compleet nieuw zwembad met een volwaardig subtropisch recreatief gedeelte (met glijbanen en whirlpools), een 6-baans wedstrijdbad en een doelgroepenbad met beweegbare bodem die multifunctioneel ingezet kan worden ✅.

Daarbij heeft Partij 18PLUS aangegeven dat het nieuwe zwembad veilig en gezellig moet zijn voor jong en oud. Ook lijkt het ons op zijn plaats dat Ridderkerkers voorrang en korting kunnen krijgen bij het nieuwe zwembad.

Het definitieve voorstel zal net voor of net na de zomer door de gemeenteraad besproken worden. Dan wordt ook duidelijk op welk perceel het nieuwe zwembad gebouwd gaat worden.

De overige varianten betroffen:
⭕Het huidige complex renoveren door het tot op de fundering te slopen om vervolgens daarop weer de huidige baden nieuw terug te bouwen. In de fundering blijkt veel betonrot te zitten waardoor de experts geen lange levensduur van deze variant durven af te geven. De jaarlijkse kosten zijn hierdoor significant hoger dan complete nieuwbouw.

⭕Een nieuw zwembad met alleen een wedstrijdbad en doelgroepenbad, maar zonder subtropisch recreatief gedeelte.

⭕Een nieuw zwembad met een subtropisch recreatief gedeelte dat de helft kleiner is dan het huidige, een wedstrijdbad en een doelgroepenbad.

HOE BLIJF IK OP DE HOOGTE?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief