Partij 18PLUS gaat een lokaal afsteekverbod NIET steunen.

Volgende week ligt er in de gemeenteraad een voorstel om te komen tot een lokaal afsteekverbod van consumentenvuurwerk. Partij 18PLUS gaat een lokaal afsteekverbod NIET steunen.

December is de maand van tradities. We zetten onze schoen en als we lief zijn geweest zit er de volgende ochtend iets in. Op pakjesavond wordt er hard op de deur geklopt.De foute kersttruien worden weer van stal gehaald en de (verplichte) familiediners tijdens de Kerst staan vast in de agenda. Op de laatste dag van het jaar eten we oliebollen tot we er misselijk van worden en steken we vuurwerk af om het oude jaar af te sluiten en het nieuwe jaar in te luiden. Tradities waar Partij 18PLUS trots op is.

Volgende week ligt er in de gemeenteraad een voorstel om te komen tot een lokaal afsteekverbod van consumentenvuurwerk. Partij 18PLUS gaat een lokaal afsteekverbod NIET steunen. Inwoners van Ridderkerk mogen, wat Partij 18PLUS betreft, op 31 december vanaf 18.00 uur 's avonds tot 1 januari 2.00 uur ’s nachts consumentenvuurwerk afsteken. Consumentenvuurwerk is in Nederland in twee categorieën ingedeeld:- Categorie 1 mag het hele jaar verkocht en afgestoken worden. Voorbeelden zijn sterretjes, ijsfonteinen, knalerwten en trekrotjes.- Categorie 2 mag enkele dagen voor de jaarwisseling verkocht worden en op 31 december vanaf 18.00 uur 's avonds tot 1 januari 2.00 uur ’s nachts afgestoken worden.Dit betreft het ‘gewone’ consumentenvuurwerk dat we gewend zijn om te kopen m.u.v. knalvuurwerk en vuurpijlen. Deze laatste twee zijn sinds 01-01-2020 door de landelijke overheid verboden.

HOE BLIJF IK OP DE HOOGTE?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief