Kinderburgemeester gevonden

Partij 18PLUS feliciteert Maylin Ouwens als eerste kinderburgemeester van Ridderkerk!

Ze werd gekozen uit vijf kandidaten die zich voor dit ambt hadden aangemeld. Maylin is 11 jaar en leerling van basisschool De Botter.

Alle kinderen die nu in groep 8 van een van de Ridderkerkse basisscholen zitten, konden solliciteren. De vijf kandidaten presenteerden zich via een videoverbinding aan een jury onder voorzitterschap van wethouder Marten Japenga. Burgemeester Anny Attema, ook jurylid, maakte woensdag bekend dat Maylin Ouwens zich dit schooljaar kinderburgemeester mag noemen.

De installatie van de kinderburgemeester vindt later plaats, zodra de coronamaatregelen dat mogelijk maken. De kinderburgemeester krijgt dan een speciaal vervaardigde ambtsketen omgehangen.

Maylin weet al heel goed waar ze als kinderburgemeester mee aan de slag gaat. Ze pleit voor extra sportles op scholen, voor kinderen van ouders die het lidmaatschap van een sportvereniging niet kunnen betalen. Daarnaast wil Maylin iets doen tegen pesten op scholen en tegen agressie tegen hulpdiensten ('daar kan ik heel boos over worden'). Een mogelijke actie is om mensen van brandweer en ambulancedienst op school te laten vertellen wat zij voor de samenleving doen. Verder wil ze zich inzetten om (zwerf)afval beter op te ruimen, te scheiden (ook op scholen) en te recyclen.

Maylin houdt van dansen, lezen en dieren. “Ridderkerk is niet van mij of van jou, maar is van ons allemaal'', is het motto van Maylin.

HOE BLIJF IK OP DE HOOGTE?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief