Kerstboodschap 2022

Henk van Os heeft als partijleider van Partij 18PLUS een kerstboodschap opgenomen voor de inwoners van Ridderkerk. De volledige tekst van de kerstboodschap is hieronder te lezen.

"Beste Ridderkerkers,

Over een paar dagen is ook 2022 weer op zijn eind. Een jaar wat begon met de nasleep van de Coronacrisis. Het waren echter niet de laatste Coronamaatregelen die ons land in de greep hielden, maar de oorlog die op het Europese vasteland plaatst vindt. De Russische invasie van Oekraïne veroorzaakte Europa's grootste vluchtelingencrisis sinds de Tweede Wereldoorlog, met meer dan 9,5 miljoen Oekraïners die het land ontvluchtten. De Ridderkerkse samenleving liet zich van haar beste kant zien door het opvangen van vluchtelingen bij mensen thuis en in bedrijfspanden. De oorlog in Oekraïne veroorzaakt dood, verderf en immens verdriet in dat land. De consequenties van de oorlog zijn ook goed voelbaar in ons land. Door alle sancties tegen Rusland en het dichtdraaien van de gaskraan vanuit Rusland worden huishoudens en bedrijven geconfronteerd met energietarieven die tot wel 8x zo duur zijn geworden. Voor veel huishoudens zijn de maandelijkse vaste lasten niet meer op te brengen. Daarnaast zijn ook de boodschappen flink duurder geworden. Zowel de Rijksoverheid als de gemeente proberen met maatregelen de koopkracht te herstellen, verenigingen overeind te houden en het bedrijfsleven te ondersteunen. Ook hier is het weer mooi om te zien dat de Ridderkerkse samenleving klaar staat om anderen te helpen zoals met de “Toon je hart”-actie die deze periode in het winkelcentrum wordt georganiseerd.

Maar laat 2022 niet alleen het jaar van de crisissen zijn. Denk ook terug aan de mooie momenten die dit jaar plaats hebben gevonden. Misschien ben je dit jaar wel kersverse vader of moeder geworden, heeft de liefde van je leven je pad gekruist, heb je de sleutel van je droomhuis gekregen of heb je het diploma op zak waar je jaren voor gestudeerd hebt. Hopelijk heb je ook gezellige kerstdagen voor de boeg. Helaas zijn er nog altijd inwoners die met kerst alleen zijn. Ken jij nou iemand in je familie, in je kennissenkring of in je straat die alleen is? Bel diegene dan of ga even langs voor een praatje. Laat diegene weten dat hij er niet alleen voor staat.

Namens Partij 18PLUS wens ik iedereen prettige feestdagen en een gezond en gelukkig nieuwjaar."

HOE BLIJF IK OP DE HOOGTE?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief