Geen vuurwerkverbod

Vanavond zullen enkele politieke partijen een motie indienen om te komen tot een algeheel afsteekverbod van consumentenvuurwerk tijdens de jaarwisseling in Ridderkerk.

Dit verbod moet dan al vanaf aankomende jaarwisseling in werking treden.

Partij 18PLUS onderschrijft de meningen uit de motie dat het vieren van oud en nieuw een feestelijke gebeurtenis zou moeten zijn, dat het afsteken van consumentenvuurwerk risico’s met zich meebrengt en dat het overlast kan geven voor mens en dier. Daarnaast vindt Partij 18PLUS vandalisme, brandstichting, vernieling en geweld onacceptabel.

Toch zal Partij 18PLUS de motie niet steunen. Een lokaal verbod op het afsteken van consumentenvuurwerk is nauwelijks te handhaven. De meeste overlast wordt al jaren veroorzaakt op de momenten dat er al een afsteekverbod geldt. Handhaving daarop blijkt ook nauwelijks te werken.

Door deze motie worden Ridderkerkers welke zich wel aan de regels houden en van deze traditie genieten geraakt. Rotterdam heeft het verkeerde voorbeeld gegeven en zo Ridderkerk in haar hemd gezet.

Het is aan de landelijke overheid om hier wel of geen maatregelen tegen te nemen. Of gaan we straks met zijn allen oud en nieuw vieren in Barendrecht waar consumentenvuurwerk tijdens de jaarwisseling wel afgestoken mag worden?

HOE BLIJF IK OP DE HOOGTE?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief