Meer lezen

Coalitieakkoord: “veel kleuren, één palet”

25 mei 2018

Na weken van onderhandelen is het dan zo ver: het coalitieakkoord voor de komende 4 jaar is definitief vastgesteld en openbaar. De onderhandelende partijen Partij 18PLUS, SGP, Echt voor Ridderkerk, CDA & ChristenUnie hebben hun gezamenlijke visie 2018 - 2022 vastgelegd in het akkoord met de toepasselijke titel: “veel kleuren, één palet”. Want dat er spraken is van diversiteit binnen het nieuwe college mag duidelijk zijn. Ondanks de politieke verschillen hebben eerdergenoemde partijen elkaar weten te vinden en was de sfeer tijdens de onderhandeling zeer prettig.

“Uiteindelijk gaat het er om het beste voor Ridderkerk te willen met elkaar” vertelt Partij 18PLUS voorman Henk van Os. “Het was niet de meest voor de hand liggende optie na de verkiezingsuitslag, maar tijdens de formatie werd al snel duidelijk dat we met deze partijen een krachtig akkoord konden vormen, waar de standpunten van Partij 18PLUS in terug zouden komen”.

Dat de standpunten van 18PLUS prominent aanwezig zijn blijkt wel uit het feit dat maar liefst meer dan 80 procent van de standpunten terug te vinden zijn in het nieuwe akkoord, waaronder de 5 speerpunten. “Dat is iets om trots op te zijn” vertelt Van Os: “tegelijk zijn we dat ook verplicht naar onze kiezers. We beloofden tijdens de verkiezingscampagne verandering voor Ridderkerk, die kunnen we nu waar maken. Uiteraard zijn er ook standpunten welke we niet hebben kunnen verzilveren zoals de keuze voor winkeliers om ook op zondag open te mogen. Dat hoort bij onderhandelen. Het is geven en nemen.”

Van Os ziet de toekomst vol motivatie en enthousiasme tegemoet. “We hebben een kleurrijke coalitie met een gedegen en verfrissend akkoord”. “Ridderkerk is van ons..Allemaal!”

Klik hier voor het coalitieakkoord: “veel kleuren, één palet”