Koopzondag

Winkeleigenaren mogen zelf kiezen of zij op zondag open gaan

Om winkeleigenaren de mogelijkheid te bieden om de winkel op zondag geopend te hebben, komt Partij 18PLUS met een initiatiefvoorstel waarin dit mogelijk wordt gemaakt.

In een door Partij 18PLUS gehouden enquête van vier maanden geleden blijkt dat een groot deel van Ridderkerk behoefte heeft om ook op zondag naar een winkel te kunnen in Ridderkerk. Naar aanleiding van deze uitslag is Partij 18PLUS zelf gaan werken aan een verordening waarin winkels worden vrijgesteld van de verplichte sluiting op zondag. Partij 18PLUS heeft sinds de oprichting het standpunt gehad dat winkels op zondag open mogen. In de raadsperiode 2018 – 2022 heeft Partij 18PLUS met de coalitie afgesproken dat Partij 18PLUS geen voorstellen zou doen voor wijziging van de zondagsopenstelling van winkels. Partij 18PLUS heeft zich gehouden aan die afspraak. Op 16 maart 2022 eindigt die raadsperiode en staat het Partij 18PLUS vrij om wel een voorstel te doen.

Partij 18PLUS wil het initiatiefvoorstel agenderen op de eerste raadsvergadering na de gemeenteraadsverkiezingen. Door het direct te agenderen na de verkiezingen wordt voorkomen dat de zondagsopening, een onderwerp waar een aantal partijen vanuit principe of geloofsovertuiging op tegen zijn, onderdeel wordt van coalitieonderhandelingen.

Bij het initiatiefvoorstel zit een door Partij 18PLUS zelfgeschreven verordening waarin de vrijstelling is opgenomen. Om voorstanders van de zondagsrust tegemoet te komen zijn de openingstijden op zondag vanaf 12.00 uur in de middag. Daarnaast zullen eerste Paasdag, eerste Pinksterdag en eerste kerstdag buiten de vrijstelling vallen.

Het initiatiefvoorstel en de Verordening winkeltijden Ridderkerk 2022 zijn via onderstaande knoppen in te zien.

HOE BLIJF IK OP DE HOOGTE?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief