Voorwoord

Verkiezingsprogramma 2022-2026

Met trots presenteren wij ons verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsperiode 2022 – 2026.

De mensen van Partij 18PLUS staan met beide benen in de Ridderkerkse samenleving. Dat blijkt wel uit de grote inbreng die zij van veel Ridderkerkse inwoners en ondernemers hebben ontvangen voor het nieuwe verkiezingsprogramma. De speerpunten en de standpunten zullen dan ook zeer herkenbaar zijn; of het nu gaat over de zichtbaarheid van politie en boa’s, de lange wachttijd voor een woning of de overvolle afvalcontainers. Dit zijn slechts enkele problemen die we graag op willen lossen als we het vertrouwen krijgen van de Ridderkerkse stemmer. Naast problemen liggen er ook veel kansen in ons mooie Ridderkerk. Denk aan een Ridderkerkpas voor jongeren van 5 t/m 18 jaar met daarop een tegoed waarmee ze de jaarlijkse contributie van een Ridderkerkse sportvereniging kunnen betalen, het afschaffen van betaald straat parkeren en het toestaan van nog meer Ridderkerkse evenementen.

Partij 18PLUS heeft de afgelopen raadsperiode veel van de standpunten uit het vorige verkiezingsprogramma gerealiseerd. Van de 86 standpunten zijn er 79 volledig gerealiseerd. Dat is 86%. En dat met “slechts” 5 van de 29 zetels. Een aantal standpunten die niet gerealiseerd zijn keren terug in het nieuwe verkiezingsprogramma net als standpunten die deels gerealiseerd zijn, maar deze tellen we niet mee als behaald resultaat. De gehele verantwoording over onze resultaten is te lezen op de website van Partij 18PLUS. Daarnaast is er nog veel meer gerealiseerd wat niet in verkiezingsprogramma’s is opgenomen, zoals een lokaal messenverbod met uiteindelijk een landelijk messenverbod tot gevolg en het kwijtschelden van huren voor (sport)verenigingen tijdens de Coronacrisis.

Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen staan er weer 25 kanjers klaar om op te staan voor Ridderkerk. Zij willen de komende 4 jaar de belangen van Ridderkerkse inwoners en ondernemers vertegenwoordigen en daarbij Ridderkerk iedere dag weer een stukje mooier maken. Spreken de standpunten van Partij 18PLUS tot de verbeelding? Stem dan op 16 maart 2022 op een van onze kandidaten! Spreken de standpunten van een andere partij meer tot de verbeelding? Stem dan op die partij, breng jouw stem in ieder geval uit!