Onderwijs

Leerachterstand voorkomen en eenmaal opgelopen achterstand verminderen.

Meer aandacht voor pesten op school.

Het basisonderwijs en voortgezet onderwijs zijn goed vertegenwoordigd in Ridderkerk. Onderwijs dient goed, bereikbaar en veilig te zijn voor onze kinderen. Zeker als het om bereikbaarheid en veiligheid gaat kan de gemeente een grote rol spelen. Zorgdragen voor veilige fietsroutes en goede busverbindingen als het om bereikbaarheid gaat. Pesten onder kinderen direct of via social media blijft een groot probleem waar veel aandacht voor moet zijn. Partij 18PLUS wil de anti-pest en anti-drugs campagnes uitbreiden op scholen. Er wordt zowel drugs gebruikt als verhandeld op onze scholen. Hier moet daadkrachtig tegen opgetreden worden door de burgemeester.

Het Gemini College heeft recht op nieuwbouw op een andere locatie. Op de huidige locatie kunnen dan woningen gerealiseerd worden. Echter wil Partij 18PLUS naar een andere locatie zoeken dan naar de voorgenomen locatie naast De Fakkel. Hierdoor komt het Gemini College op een steenworp afstand van het Farel College. Twee VMBO scholen zo dicht op elkaar is vragen om problemen. Daarnaast zijn beide scholen dan aangrenzend aan Rotterdam. Hierdoor zal het aantal leerlingen uit die gemeente toenemen. Partij 18PLUS wil het voortgezet onderwijs bereikbaarder maken voor Ridderkerkse leerlingen en leerlingen uit Alblasserdam, Hendrik Ido Ambacht en Papendrecht.

Standpunten:

  • Gemini College krijgt nieuwbouw maar op een grotere afstand van het Farel College.

  • Leerachterstand voorkomen en eenmaal opgelopen achterstand verminderen.

  • Beroependag op het basisonderwijs. Jonge kinderen mee laten lopen met Ridderkerkse bedrijven en maatschappelijke partners.

  • Meer aandacht voor pesten op school.

  • Zorgdragen voor voldoende voorzieningen voor scholen en leerlingen.

  • Betaalbare gezonde voeding voor leerlingen en leerlingen bewust laten worden van de gevolgen van ongezond eten.

  • Geen schoolzwemmen maar buiten school om de mogelijkheid voor de kinderen uit Ridderkerk om gratis hun zwemdiploma te halen.

HOE BLIJF IK OP DE HOOGTE?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief.