Economische zaken

Minder regeldruk voor ondernemers.

Ridderkerk aantrekkelijk maken voor bedrijven om zich in te vestigen.

Ridderkerk ligt in de regio met de sterkste economie van ons land. Nu we uit de financiële crisis lijken te zijn neemt de werkeloosheid af en weten consumenten hun weg weer naar de winkels te vinden. In den landen neemt de leegstand van winkels en kantoren af. Echter in Ridderkerk neemt deze leegstand alsmaar toe. Partij 18PLUS wil de leegstand terugdringen met enkele maatregelen zoals het afschaffen van betaald straatparkeren en het mogelijk maken van meer evenementen. Partij 18PLUS heeft alle respect voor de voorstanders van de zondagsrust maar het is anno 2018 niet eerlijk tegenover ondernemers als men op zondag wel bij een webshop kan bestellen en die bestelling op een zondag bezorgd kan krijgen. Daarom wil Partij 18PLUS een volksraadpleging houden of er draagvlak is om winkeliers de mogelijkheid te geven ook op zondag open te gaan.

Ondernemers moeten aan de gemeente een partner hebben die met ze meedenkt, faciliteert en ondersteunt. Het verminderen van de regeldruk voor ondernemers zodat zij zich bezig kunnen houden met hun onderneming welke voor werkgelegenheid zorgt binnen Ridderkerk. Daarnaast besteedt de gemeente veel werk uit. Dit werk dient vaker gegund te worden aan Ridderkerkse bedrijven.

Het horecabeleid van de afgelopen jaren is zeer slecht voor de horeca in Ridderkerk. Panden waar voorheen cafe’s en restaurants in zaten hebben een andere bestemming gekregen. Partij 18PLUS wil weer een levendige horeca in Ridderkerk voor jong en oud waar men gezellig en veilig een hapje en/of een drankje kan doen. Ook in de late uurtjes.

Standpunten:

  • Terugdringen leegstand winkelcentra.

  • Horecabeleid op de schop voor een levendiger Ridderkerk.

  • Minder regeldruk voor ondernemers.

  • Ridderkerk aantrekkelijk maken voor bedrijven om zich in te vestigen.

  • Horeca ondernemers betalen geen precariobelasting voor het terras.

  • Een levendiger Koningsplein met bijvoorbeeld evenementen zoals het Koningspleinfestijn, schaatsbaan of kinderkermis.

  • Werkzaamheden Gemeente Ridderkerk gunnen aan Ridderkerkse bedrijven waar mogelijk.

  • Bedrijventerreinen opknappen en goed beveiligen.

  • Mogelijkheden onderzoeken om leegstaande kantoren te verbouwen tot (starters)woningen.

  • Stoppen met de ontwikkeling van het bedrijventerrein Nieuw-Reijerwaard maar geschikt maken voor een zonneweide. Middels de verkoop van de aandelen Eneco kan de aanleg gefinancierd worden. Duurzame opwekking van stroom wat terugkomt naar de portemonnee van de inwoners en ondernemers van Ridderkerk.

HOE BLIJF IK OP DE HOOGTE?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief.