Henk van Os wethouder

Henk van Os

Geboortejaar: 1981
Werk: Wethouder

Over mij

Mijn eerste stapjes heb ik gezet aan De la Reijstraat in Bolnes. Veel herinneringen, anders dan op foto’s, heb ik daar niet aan. Op mijn 1e ben ik verhuisd naar Drievliet, toen nog een nieuwbouwwijk. Mijn hele jeugd heb ik daar gewoond, maar heel Ridderkerk was mijn speeltuin. Op vrijdagavond doelloos rondjes lopen op het dorp met je vrienden, de overbuurvrouw op stang jagen door de hele dag met een bal tegen de zijmuur van haar huis aan te trappen of struinen door de grienden. De basisschooltijd bracht ik door op De Botter en daarna op het Gemini College. Echter met een familiebedrijf werd er ook wel verwacht dat je mee werkte. In de uren dat ik eigenlijk op school had moeten zitten, verdiende ik geld door de dierenwinkel te bevoorraden en later door in de winkel te staan. Er is geen betere leerschool dan een familiebedrijf.

Na het afronden van het middelbaar onderwijs heb ik de opleiding algemene ondernemersvaardigheden afgerond. Als kind wilde ik altijd al een eigen bedrijf hebben. Het liefst een café want daar werkte een tante van mij en als ik daar was zag ik een koffer volg met guldens en knaken. Dat die bedoeld waren om de gokkasten bij te vullen wist ik toen nog niet. Aangezien de groeipotentie binnen de dierenwinkel beperkt was ben ik aan de slag gegaan bij Alternate. Dit postorderbedijf uit Duitsland breidde zich uit naar Nederland en koos Ridderkerk als vestigingsplaats. Aangezien er in een familiebedrijf hard gewerkt moest worden nam ik deze mentaliteit mee naar mijn nieuwe baan. Dit bleef niet onopgemerkt en al snel namen de verantwoordelijkheden en het salaris toe. Best lekker als toen 18 jarige. Ook de omzetten bij dit bedrijf braken jaarlijks records en dan denk je dat je dat zelf ook kan.

Twintig jaar geleden ben ik dan ook mijn eigen bedrijf gestart in de verkoop van computer, randapparatuur en software. Helaas heeft dit nooit de omzetten behaald waar je als broekie van durfde te dromen, maar het bracht wel flinke verantwoordelijkheid en heerlijke zelfstandigheid met zich mee. Aangezien mijn toenmalige vrouw in verwachting was van onze eerste zoon ben ik parttime ondernemer geworden en heb ik de financiële zekerheid van in loondienst werken aangegrepen. Toch kroop het bloed waar het niet gaan kon en deed de kans zich voor om samen met mijn toenmalige vrouw een aandeel in een café over te nemen. De droom van de kleine Henk kwam uit. Dat was helaas maar van korte duur aangezien we twee jaar na aankoop gingen scheiden.

Een scheiding is nooit leuk. Zeker niet wanneer er kinderen in het spel zijn. Maar ondanks de tegenslagen hebben mijn toenmalige vrouw en ik vele mooie jaren gekend en hebben we twee fantastische zonen gekregen. Uiteindelijk zijn mijn kinderen de reden geweest dat ik Partij 18PLUS ben gestart. Ik wil namelijk dat mijn kinderen op kunnen groeien in een Ridderkerk waar ik in ben opgegroeid. Maar dat Ridderkerk van toen dat was niet meer. Het ons kent ons werd minder en de politiek leek op een nog grotere afstand van de inwoner te staan dan ooit te voren. In plaats van vanaf de kant te roepen heb ik het heft in eigen handen genomen en heb ik in 2013 Partij 18PLUS opgericht. Toen zonder ook maar enkele politieke ervaring, maar met een gezond boerenverstand, aan een avontuur begonnen die alsmaar groter werd. De rest is geschiedenis. Het is nu tijd voor de toekomst.

HOE BLIJF IK OP DE HOOGTE?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief