Fleur, stip,2022

Fleur Stip

Geboortejaar: 1995
Werk: Wethouder

Over mij

Mijn betrokkenheid bij Partij 18PLUS gaat terug tot kort na de oprichting in 2013, toen ik als eerste werd gevraagd om mij actief in te zetten voor Ridderkerk. Dat verzoek was niet tegen dovemans oren gericht aangezien ik heel veel dingen in Ridderkerk interessant vind en hier al heel mijn leven woon. Om op deze manier voor je dorp bezig te mogen zijn is een waar genoegen. In de eerste raadsperiode bleef ik vooral achter de schermen actief omdat ik nog bezig was met mijn bacheloropleiding Econometrie & Operationele Research en voor mijn studie een tijdje in Madrid heb gewoond.

Na het behalen van mijn bacheloropleiding ben ik gestart met mijn masteropleiding Econometrics & Management Science (specialisatie Business Analytics and Quantitative Marketing). Ten tijden van de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 heb ik de opleiding tijdelijk onderbroken om mij te richten op de verkiezingen. Nadat Partij 18PLUS de grootste is geworden heb ik samen met Henk van Os de coalitieonderhandelingen gevoerd en meegeschreven aan het coalitieakkoord “Veel kleuren, één palet”. Kort daarna ben ik als raadslid beëdigd.

Tijdens mijn opleiding heb ik mijn afstudeerstage bij Notilyze mogen doen. Na het behalen van mijn masteropleiding ben ik daar in vaste dienst gekomen als Data Scientist. Bij Notilyze mag ik aan veel mooie projecten werken, onder andere met een maatschappelijke betekenis. Zo hebben we voor Schuldhulpmaatje Nederland een onderzoek gedaan naar een Preventie DoorStart Fonds en voor International Organization of Migration (IOM) een analyse gemaakt over hoe zij het supply management van vluchtelingenkampen kunnen verbeteren. Dit allemaal aan de hand van beschikbare data.

Naast het werk wat ik voor Notilyze doe en het raadswerk, zet ik mij als vrijwilliger graag in voor meerdere evenementen in Ridderkerk. Zo ben ik lid van de werkgroep Avondvierdaagse en zit ik in het bestuur van Stichting Schaatsbaan Ridderkerk. In mijn vrije tijd ga ik graag op reis. Daarnaast houd ik ervan om te blijven leren en ga dan ook graag nieuwe uitdagingen aan. Tussen alle bezigheden door probeer ik regelmatig te sporten en houd ik er een gezonde levensstijl op na.

HOE BLIJF IK OP DE HOOGTE?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief