Gezondheid & Sport

Inleiding

Als mens hebben we maar één leven en daar moeten we zuinig op zijn. Gezond een jaar doorkomen is tegenwoordig al een hele prestatie. Als de Coronacrisis ons één ding heeft geleerd dan is het wel dat een gezonde levensstijl bijdraagt aan een sterker afweersysteem. Een gezonde levensstijl begint al van jongs af aan. De gezondheid van een kind is bepalend voor de gezondheid wanneer die volwassen is. Meer dan de helft van de kinderen heeft momenteel last van overgewicht. Naast fysieke gezondheid zijn mentale gezondheid en een gezonde leefomgeving van groot belang.

Partij 18PLUS is trots op het sport- en beweegaanbod in Ridderkerk en wil hier nog meer op inzetten. Voldoende sporten en bewegen, gezonde voeding en levensstijl, mentale gezondheid en voldoende slaap zijn van wezenlijk belang voor jong en oud. Partij 18PLUS wil dat alle kinderen toegang hebben tot sport. Met een Ridderkerkpas voor kinderen met daarop een sporttegoed kunnen kinderen bijvoorbeeld lid worden van een sportvereniging of het tegoed gebruiken voor zwemles.

Daarnaast zijn er in de afgelopen raadsperiode op verschillende plaatsen in Ridderkerk sporttoestellen geplaatst waar inwoners in de buitenlucht zelf of in groepsverband kunnen sporten. Partij 18PLUS wil op meerdere locaties sporttoestellen plaatsen. Ook wil Partij 18PLUS een groots openbaar sportpark realiseren met sporttoestellen en een pumptrackbaan.