Economische zaken & Werkgelegenheid

Inleiding

Ridderkerk heeft een aantrekkelijk vestigingsklimaat voor bedrijven. Veel uiteenlopende bedrijven zijn in Ridderkerk gevestigd met ruim 20.000 arbeidsplaatsen.

Ondernemers moeten aan de gemeente een partner hebben die met ze meedenkt, faciliteert en ondersteunt. De regeldruk voor ondernemers moet verminderd worden zodat zij zich bezig kunnen houden met hun onderneming welke voor werkgelegenheid zorgt binnen Ridderkerk.

Veel bedrijven zijn op zoek naar geschikt personeel. De gemeente kan de ondernemers daarbij helpen door bijvoorbeeld mensen met een bijstandsuitkering op te leiden en scholieren kennis te laten maken met de beroepen.

Het winkelcentrum heeft een metamorfose ondergaan. Het is de afgelopen jaren gelukt om de winkelleegstand terug te dringen. De komende jaren wil Partij 18PLUS in blijven zetten om ons winkelcentrum aantrekkelijk, groen en levendig te maken. Partij 18PLUS wil extra inzetten op maatregelen zoals het afschaffen van betaald straat parkeren en het faciliteren van meer evenementen. Partij 18PLUS is van mening dat winkeleigenaren zelf moeten bepalen of de winkel op zondag open of dicht is. Nu bepaalt de gemeenteraad dat. Uit een enquête van Partij 18PLUS blijkt dat er veel draagvlak is voor dit standpunt.

Partij 18PLUS wil een levendige horeca in Ridderkerk voor jong en oud waar men gezellig en veilig een hapje en/of een drankje kan doen. Ook in de late uurtjes en op zondag.