Cultuur & Evenementen

Inleiding

Ridderkerk kent jaarlijkse evenementen waar veel inwoners plezier aan beleven. Partij 18PLUS is voor het behoud van deze evenementen en zou graag nog meer evenementen willen zien om Ridderkerk bruisender te maken. Helaas zijn door de Coronamaatregelen een groot aantal evenementen in 2020 en 2021 niet doorgegaan. Zodra het weer kan dient de gemeente goed mee te werken aan de organisatie van deze evenementen door onder andere het aanvragen van een vergunning zo makkelijk mogelijk te maken.

Jongerencentrum De Loods en poppodium De Gooth krijgen een nieuw gebouw waar de jongeren van Ridderkerk uit kunnen gaan. De jongerensozen en de wijkverenigingsgebouwen worden nog aantrekkelijker gemaakt.

Ridderkerk kent een rijk verenigingsleven met duizenden vrijwilligers die daarin actief zijn. Dankzij al deze vrijwilligers kan jong en oud, arm en rijk gebruik maken van sport, spel en vermaak in iedere wijk. Partij 18PLUS heeft de vrijwilligers hoog in het vaandel staan.

Het dorpse karakter van Ridderkerk is de laatste decennia flink op de schop gegaan. Een hoop karakteristieke panden en gebieden hebben plaats moeten maken voor nieuwbouw. Partij 18PLUS wil hetgeen wat Ridderkerk aan karakteristieke en monumentale panden of gebieden heeft behouden en onderhouden. De gemeente dient samen met onder andere de Oudheidskamer te bepalen welke gebouwen en gebieden voor de toekomst behouden dienen te worden.